Kleur- en stijlconsulente

Het hoe en waarom van zonnebrillen

Net zoals gewone brillen zijn ook zonnebrillen verheven tot echte mode accessoires. Van zodra de zon zich laat zien grijpen veel mensen dan ook met plezier naar hun hippe zonnebril. Wat echter vaak vergeten wordt is dat een zonnebril ook een belangrijke praktische functie heeft. Zonnestralen kunnen immers erg schadelijk zijn voor je ogen. Ga je dus een dagje doorbrengen in de zon? Grijp dan niet alleen naar je zonnecrème, maar zorg ook dat je een goede zonnebril bij de hand hebt! In wat volgt vertellen wij je alvast meer over het hoe en waarom van zonnebrillen.

Net zoals gewone brillen zijn ook zonnebrillen verheven tot echte mode accessoires.

Waarom zijn zonnebrillen nodig?

Net zoals UV-stralen onze huid kunnen beschadigen, kunnen ze ook schade toebrengen aan onze ogen. Wanneer je geen zonnebril gebruikt en je ogen regelmatig aan fel zonlicht worden blootgesteld, kan dat allerlei oogziekten en -problemen tot gevolg hebben. Zonnebrillen hebben dus wel degelijk een belangrijke praktische functie! Bovendien is het ook voor kinderen nuttig om al op jonge leeftijd een zonnebril te gebruiken. Hun ogen zijn immers nog volop aan het ontwikkelen waardoor ze extra gevoelig zijn voor fel zonlicht. Wanneer je een zonnebril gaat kopen is het belangrijk om te testen of de bril goed aansluit op je gezicht, om je ogen zo goed mogelijk te beschermen. 

Andere factoren zijn onder andere de UV-bescherming en ook de toepassing waarvoor de bril gebruikt zal worden. Zo zijn er bijvoorbeeld specifieke zonnebrillen voor mensen die veel aan sport doen en dus nood hebben aan bril die comfortabel zit zonder af te zakken.

 

Zonnebrillen op sterkte

Draag je dagelijks een bril en wil je je ogen graag zo goed mogelijk beschermen tegen de zon? Dan kan je kiezen voor clip-ons of voor een zonnebril op sterkte.

Clip-ons zullen echter een minder goede bescherming bieden dan de echte zonnebrillen op sterkte, omdat zij nog invallend licht doorlaten langs de zijkanten. Een zonnebril op sterkte kan je trouwens niet alleen gebruiken om te lezen. Ook voor winter- of watersport, om te fietsen of om auto te rijden zijn er specifieke zonnebrillen op de markt met aangepaste glazen. Wil je hier graag meer over weten, klik dan zeker even door naar de specifieke pagina “Zonnebrillen op sterkte”.
Bij optiek An & Oog in Vlezenbeek (Vlaams-Brabant) kan je trendy zonnebrillen kopen voor mannen, vrouwen en kinderen.

Trendy zonnebrillen voor iedereen

Bij optiek An & Oog in Vlezenbeek (Vlaams-Brabant) kan je trendy zonnebrillen kopen voor mannen, vrouwen en kinderen. Onze collecties worden zorgvuldig uitgekozen met een oog voor kwaliteit en exclusiviteit. Ook voor zonnebrillen op sterkte ben je bij ons aan het juiste adres. Onze winkel beschikt over een grote parking en is ook volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Wil je in alle rust verschillende zonnebrillen uitproberen? Dat kan, want we hebben ook een aparte ruimte waar we klanten persoonlijk kunnen ontvangen. Wie dat wil, kan ook buiten de openingsuren langskomen op afspraak. Contacteer ons op 02/569.59.50 of via info@oogvoorkleur.be voor meer informatie!

bril zonnebrillen op sterkte zonnebrillen zonnebril