Kleur- en stijlconsulente

Beter zien met lenzen

Om je favoriete sport beter te kunnen beoefenen, omdat je je bril niet zo mooi vindt, omdat je die typische ongemakken beu bent zoals het aandampen van je bril, enzovoort: er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om lenzen te dragen. Vandaag de dag is dit ook geen enkel probleem, er zijn immers verschillende soorten lenzen die voor elke afwijking een gepaste oplossing aanbieden. Om optimaal van je contactlenzen te genieten is het wel belangrijk dat je ze correct gebruikt. Daarom kan je in deze rubriek enkele tips lezen omtrent het dragen van lenzen en vertellen we je ook meer over een bepaald type contactlenzen, namelijk de bifocale lenzen.

 

Tips voor wie lenzen draagt

Lenzen kunnen een echte verademing zijn voor personen die niet zo graag een bril dragen. Het is echter belangrijk dat je jouw lenzen op de juiste manier gebruikt. Foutief gebruik kan immers leiden tot oogproblemen die heel wat schade kunnen toebrengen aan je ogen. Daarom vind je op de pagina “Contactlenzen: tips” een aantal nuttige tips omtrent het dragen van lenzen. Hygiëne is hier bijvoorbeeld een cruciaal punt, zoals onder andere het wassen van je handen voor het inbrengen van de lenzen en het regelmatig vervangen van de lensvloeistof. Ook mag je contactlenzen nooit langer dragen dan de voorgeschreven termijn. Nog meer tips lezen? Surf dan zeker even naar de specifieke pagina hierover!

 

Maak kennis met bifocale lenzen

Er zijn heel wat verschillende soorten lenzen op de markt, en bifocale lenzen zijn er daar eentje van. Zoals de naam doet vermoeden zorgen deze ervoor dat je op twee afstanden scherp kan zien: ver weg en dichtbij. Bifocale lenzen bestaan namelijk, net zoals bifocale brillenglazen, uit twee delen met een verschillende leessterkte. Met het bovenste deel van de lenzen kan je perfect op grotere afstand zien, terwijl het onderste deel vooral dient om dingen van dichtbij scherp te zien. Bovendien kan je bifocale lenzen ook zonder problemen afwisselen met een bril, zodat je zelf kiest in welke situaties je de lenzen wilt dragen. Wil je meer ontdekken over de voordelen van dit type contactlenzen, dan kan dat op deze pagina.

 

Lenzen kopen bij An & Oog

Bij optiek An & Oog in Vlezenbeek (Vlaams-Brabant) vind je een uitgebreid aanbod aan hippe brilmonturen, maar ook voor lenzen ben je hier aan het goede adres. Kom gerust eens langs in onze winkel en vertel ons waarom je graag contactlenzen wil gebruiken. Samen gaan we op zoek naar de beste lenzen voor jouw ogen! Onze winkel is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers en beschikt ook over een grote parking. Of kan je zelf niet naar hier komen? Dan komen wij langs bij jou thuis! Bel of mail ons om hier meer over te ontdekken; dit kan op het nummer 02/569.59.50 of via info@oogvoorkleur.be. Tot gauw!

soorten lenzen bifocale lenzen lenzen contactlenzen