Kleur- en stijlconsulente

Sportbrillen voor sportieve brildragers

Een goed zicht is niet alleen belangrijk in het dagelijkse leven: ook tijdens het sporten moeten we onze ogen optimaal kunnen gebruiken. Of je nu houdt van fietsen, zwemmen, skiën, voetballen of nog iets anders, een goede sportbril zorgt ervoor dat niets je ogen in de weg staat! Sportbrillen kunnen gedragen worden puur als bescherming, maar er bestaan ook exemplaren op sterkte die ideaal zijn voor sportieve brildragers. In deze rubriek ontdek je wat sportbrillen zo speciaal maakt én welke mogelijkheden er allemaal zijn voor brildragers!

 

Wat maakt sportbrillen zo speciaal?

Het belangrijkste aspect van een sportbril is dat hij tegen een stootje moet kunnen. In tegenstelling tot gewone brilmonturen worden sportbrillen daarom voorzien van een schokbestendige neus en pootjes en van kunststof brilglazen die minder snel stukgaan. Tegelijk moet de bril natuurlijk ook stevig genoeg zitten zodat hij niet afzakt tijdens het sporten. Voorts is bij sommige sporten extra bescherming nodig tegen zonnestralen. Een goede skibril zal bijvoorbeeld je ogen beschermen tegen de schittering van de zon op de sneeuw en zorgt er ook voor dat kleuren geneutraliseerd worden, waardoor je beter ziet. Speciale sportbrillen om te mountainbiken moeten dan weer aangepast zijn aan de wisselende lichtomstandigheden in een bos. Een goede fietsbril zal er dan ook voor zorgen dat je zowel in volle zon als in de schaduw steeds een perfect zicht hebt. Tevens bestaan er sportbrillen specifiek om te golfen. Deze hebben een contrastverhogende functie zodat je de bal beter ziet op het groene gras. Ze vertrekken van 40% en gaan tot een echt donkere zonnebril van 85% in een bruine, grijze of groene kleur. Ten slotte zijn sportbrillen ook vederlicht, zodat je in alle comfort jouw favoriete sport kan beoefenen.

 

Een sportbril op sterkte

Ook brildragers blijven niet in de kou staan, want voor hen zijn er speciale sportbrillen op de markt. Vind je het niet aangenaam om te sporten met contactlenzen in? Of vrees je tijdens het voetballen telkens voor het leven van je bril? Probeer dan eens een sportbril op sterkte. De glazen van deze brillen kunnen aan alle mogelijke afwijkingen worden aangepast, van verziend- of bijziendheid tot astigmatisme en ga zo maar verder. Ook is het mogelijk om voor het linker- en rechterglas een verschillende sterkte te kiezen. Op de specifieke pagina’s kan je alvast meer lezen over zwembrillen en fietsbrillen op sterkte, maar voor verdere informatie kan je contact opnemen met An & Oog of eens langskomen in onze optiek!

 

Hippe sportbrillen voor elke activiteit

Er bestaat geen sportbril die voor élke sport geschikt is, maar je kan wel voor elke sport de ideale bril vinden. De belangrijkste punten bij sportbrillen zijn steeds dat ze comfortabel en stevig moeten zitten, terwijl ze ook voldoende bestand zijn tegen schokken en breuken. Ben je op zoek naar een opticien voor een sportbril op sterkte? Of zoek je gewoon een mooie sportbril die past bij je outfit? Dan zal je bij An & Oog zeker iets vinden naar je zin. Wij verkopen trendy en modieuze brillen voor kinderen en volwassenen en bieden ook een groot aanbod aan sportbrillen aan. Benieuwd naar onze collecties? Spring dan eens binnen in onze winkel in Vlezenbeek (Vlaams-Brabant)!

brildragers sportbril op sterkte sportbrillen sportbril