Kleur- en stijlconsulente

Zwembrillen

Ben jij een echte waterrat die geregeld in het zwembad te vinden is? Zwem je wedstrijden of vind je het gewoon leuk om af en toe wat baantjes te trekken? Dan weet je ongetwijfeld hoe belangrijk een goede zwembril is. Er is immers niets zo onaangenaam als na het zwemmen nog uren last te hebben van rode, prikkende ogen. Daarom zijn er heel wat verschillende soorten zwembrillen waarmee je zorgeloos naar het zwembad kan trekken. Wist je bovendien dat er ook speciale zwembrillen op sterkte bestaan? An & Oog maakt je wegwijs doorheen het gamma zwembrillen waar je vandaag de dag uit kan kiezen!

 

Waarom een zwembril gebruiken?

In een zwembad gebruikt men chloor om bacteriën te doden, maar wanneer je gaat zwemmen zonder zwembril kan deze stof je ogen irriteren. Hetzelfde geldt voor zeewater, waar het aanwezige zout eveneens rode en pijnlijke ogen kan veroorzaken. Daarom zorgen zwembrillen er in de eerste plaats voor dat je ogen beschermd worden tegen irriterende stoffen of vuiltjes in het water. Daarnaast kan je met een zwembril ook gewoon veel beter zien onder water. Eens we kopje onder gaan hebben onze ogen het immers heel moeilijk om nog scherp te stellen. Daarom creëren zwembrillen een scheiding, zodat we naar de onderwaterwereld kijken zoals naar een aquarium. Ten slotte zijn er ook zwembrillen die, net zoals zonnebrillen, bescherming bieden tegen schadelijke UV-stralen. Dit is zeker belangrijk wanneer je buiten zwemt, aangezien zonlicht weerkaatst op het water en absoluut niet aangenaam (of gezond) is voor je ogen.

 

Zwembrillen op sterkte

Een zwembril zorgt er sowieso voor dat we beter kunnen zien onder water, maar veel mensen weten niet dat er ook zwembrillen op sterkte bestaan. Deze zijn er zowel voor volwassenen als voor kinderen en kunnen worden aangepast aan elke mogelijke afwijking. Verziendheid, bijziendheid, astigmatisme, of zelfs met een verschillende sterkte per glas; alles kan. Deze zwembrillen op sterkte zorgen ervoor dat je ogen ook onder water gecorrigeerd worden zodat je zorgeloos kan gaan zwemmen zonder gewone bril of lenzen. Let er wel op dat deze zwembrillen op sterkte niet geschikt zijn om mee te duiken op grotere dieptes. Hiervoor heb je een specifieke duikbril nodig.

 

Zwembrillen en andere sportbrillen

Een goede zwembril is onmisbaar voor iedereen die zich graag in het water begeeft. Hij beschermt je ogen tegen irriterende stoffen en zorgt ervoor dat je scherp kan zien wanneer je kopje onder gaat. Voor mensen met een oogafwijking bestaan er bovendien ook zwembrillen op sterkte. Wil je hier meer over weten, dan moet je bij An & Oog zijn! Je vindt bij ons verschillende zwembrillen met of zonder corrigerende glazen, net zoals diverse andere sportbrillen waaronder fietsbrillen. Kom zeker eens langs in onze optiek in Vlezenbeek (Vlaams-Brabant) of stel ons je vraag via telefoon of e-mail.

goede zwembril zwembril zwembrillen zwembrillen op sterkte