Kleur- en stijlconsulente

Tips over contactlenzen

Heb je er genoeg van om de hele dag een bril te dragen? Dan kan je overstappen naar contactlenzen. Het is trouwens perfect mogelijk om af te wisselen tussen de twee. Zo kan je kiezen voor contactlenzen wanneer je gaat sporten of wanneer je uitgaat, maar kan het zijn dat je toch liever een bril gebruikt om bijvoorbeeld een boek te lezen. Bovendien zijn er heel wat verschillende soorten contactlenzen, van harde en zachte lenzen tot daglenzen, herbruikbare lenzen, bifocale lenzen, enzovoort. Maar waar moet je juist op letten wanneer je contactlenzen gebruikt? Dat ontdek je hier.

 

Hygiëne is een must bij contactlenzen

We kunnen er niet genoeg de nadruk op leggen: hygiëne is erg belangrijk wanneer je contactlenzen draagt! Was altijd je handen alvorens je de lenzen inbrengt en zorg dat er geen pluisjes of vuil in terechtkomen. Let ook altijd goed op de vervaldatum van je contactlenzen: is deze verstreken, dan mag je ze absoluut niet meer gebruiken. De lenzen zien er misschien nog steeds hetzelfde uit, maar hun steriliteit is dan niet meer verzekerd. Zorg er ook voor dat je het lensproduct regelmatig vervangt en dat je altijd producten gebruikt die speciaal ontwikkeld zijn voor contactlenzen. Gebruik in geen geval kraantjeswater! Dit kan leiden tot pijnlijke infecties die je ogen onherroepelijk kunnen beschadigen. Ten slotte is het belangrijk om je contactlenzen nooit langer in te houden dan wordt voorgeschreven, want ook dit kan je ogen aantasten.

 

Draag contactlenzen nooit té lang

Om problemen te voorkomen mag je je contactlenzen nooit te lang aan één stuk door inhouden. Door je lenzen continu aan te houden krijgt het hoornvlies namelijk niet voldoende zuurstof waardoor de weerstand ervan afneemt. Dit kan leiden tot ernstige infecties. Afgezien van speciale nachtlenzen moeten contactlenzen ’s nachts altijd worden uitgedaan, en dan nog liefst enkele uren voordat je gaat slapen. Om er zeker van te zijn dat je ogen in orde zijn laat je ze best ook regelmatig onderzoeken. Tijdens zo’n onderzoek wordt immers niet alleen de afwijking van je ogen gecontroleerd, maar neemt men ook de gezondheid ervan letterlijk onder de loep. Zeker indien je contactlenzen draagt is zo’n regelmatig onderzoek echt geen overbodige luxe!

 

Meer weten over contactlenzen?

Het dragen van contactlenzen is een makkelijk alternatief voor een bril, maar toch zijn er veel mensen die hun lenzen niet helemaal correct gebruiken. Dit kan ernstige gevolgen hebben, zelfs wanneer je lenzen gebruikt van een prima kwaliteit. Daarom is het steeds belangrijk om deskundig advies te vragen én dit ook op te volgen. Wil je graag contactlenzen kopen en hierin bijgestaan worden door een professional? Dan zit je goed bij An & Oog in Vlezenbeek. Voor meer inlichtingen kan je ons een mailtje sturen op info@oogvoorkleur.be of bellen op het nummer 02/569.59.50. Ook in onze winkel ben je natuurlijk altijd van harte welkom!

contactlenzen kopen soorten contactlenzen contactlenzen lenzen