Kleur- en stijlconsulente

Bifocale lenzen

Heb je een bifocale bril nodig, maar vind je het niet zo aangenaam om deze de hele dag te dragen? Dan kan je ervoor kiezen om hem te vervangen door bifocale lenzen. Net zoals je bril zullen ook deze lenzen ervoor zorgen dat je zowel dichtbij als veraf scherp kan zien. Of draag je in bepaalde situaties misschien toch liever een bril? Geen probleem, want je kan bifocale lenzen hier perfect mee afwisselen. Maar hoe komt het juist dat je met bifocale lenzen op twee afstanden scherp kan zien? En wat zijn de belangrijkste voordelen?

 

Wat zijn bifocale lenzen?

Bifocale lenzen maken het mogelijk om op twee afstanden scherp te zien, ver weg én dichtbij. Ze zijn dus perfect om een boek te lezen, maar zorgen er ook voor dat je op grotere afstand nog steeds alles goed ziet. Beide sterktes worden namelijk gecombineerd in de lens: het bovenste gedeelte dient vooral om te focussen op zaken verder weg, en naar onder toe gaat die vertesterkte over in de leessterkte. Wanneer je leest kijk je namelijk sowieso naar beneden, waardoor je automatisch door het juiste gedeelte van de bifocale lenzen kijkt. Soms worden bifocale lenzen ook multifocaal genoemd, maar deze benaming is niet helemaal correct. Bij multifocale lenzen verloopt de overgang van verte- naar leessterkte namelijk geleidelijk aan (net zoals bij multifocale brillenglazen), terwijl bifocale lenzen echt twee delen met aparte sterktes hebben.

 

De voordelen van bifocale lenzen

Als brildrager ken je het wel: je stapt van de koude buitenlucht naar binnen en onmiddellijk dampt je bril aan. Of je houdt van sport, maar moet altijd extra voorzichtig zijn om je bril niet te beschadigen. In zulke gevallen zijn contactlenzen een handige oplossing. Draag je normaal gezien een bifocale bril, dan kan je makkelijk overstappen naar bifocale lenzen op jouw maat. Bovendien hoef je deze niet constant te dragen: het is perfect mogelijk om, wanneer jij dat wilt, af te wisselen tussen je bril en lenzen. Ga je bijvoorbeeld op vakantie en heb je geen zin om een zonnebril op sterkte te kopen, dan kan je tijdens je verlof bifocale lenzen dragen en deze combineren met je gewone zonnebril.

 

Probeer eens bifocale lenzen

Ben je je bifocale bril soms liever kwijt dan rijk, dan is het zeker de moeite waard om bifocale lenzen uit te proberen. Deze zorgen ervoor dat je zowel dichtbij als veraf goed kan zien en maken komaf met een paar typische ongemakjes die elke brildrager wel kent. Ben je benieuwd geworden naar bifocale lenzen? Spring dan zeker eens binnen bij An & Oog in Vlezenbeek. Naast een uitgebreid aanbod aan trendy en modieuze brillen kan je bij ons namelijk ook terecht voor verschillende soorten lenzen. We geven je alle nodige raad en bekijken samen met jou of bifocale lenzen iets voor jou zijn!

multifocale lenzen bril lenzen bifocale lenzen