Kleur- en stijlconsulente

Jouw ideale bril kiezen

Een bril kiezen lijkt misschien makkelijk, maar niets is minder waar. Er zijn namelijk een heleboel zaken waarmee je rekening moet houden wanneer je een bril gaat kopen. Veel mensen zullen bijvoorbeeld meteen worden aangetrokken door een bepaalde kleur of vorm van montuur, maar eigenlijk moet je vertrekken vanuit de vorm van je gezicht zelf. Alleen op die manier zal je een bril kiezen die goed zit én die je ook goed staat. Dit is natuurlijk niet zo’n vanzelfsprekende klus; daarom kan je altijd rekenen op An & Oog voor professionele raad. In deze tekst bespreken we enkele belangrijke punten omtrent het kiezen van een bril, maar voor persoonlijk advies ben je van harte welkom in onze brillenwinkel!

Een bril kiezen lijkt misschien makkelijk, maar niets is minder waar.

Een bril kiezen die goed zit…

Of het nu gaat om een leesbril die je slechts af en toe draagt, of om een bril die de hele dag op je neus staat: hij moet sowieso comfortabel zitten. Een nieuwe bril kiezen betekent dan ook passen, passen en nog eens passen! De pootjes van het montuur mogen namelijk niet knellen achter je oren en de bril moet perfect aanpassen op je neus, zonder te hard te drukken. Eigenlijk mag je amper voelen dat je een bril op hebt. Langs de andere kant mag hij natuurlijk ook niet té los zitten, want dan kan hij al gauw gaan afzakken. Ga je een nieuwe bril kiezen, neem dan je tijd en probeer voldoende brilmonturen uit alvorens een keuze te maken.

…en een bril kiezen die past bij je gezicht

Wist je dat de vorm van een brilmontuur een grote impact heeft op hoe je gezicht eruitziet? Wie een rond gezicht heeft kiest bijvoorbeeld best voor een hoekig montuur, omdat dit je gezicht langer doet lijken. Mensen met een hoekig gezicht zijn dan weer beter gebaat bij een bril met rondere glazen. Naast de vorm van je gezicht spelen ook je haarkleur, oogkleur en de ondertoon van je huid een belangrijke rol wanneer je een bril wil kopen. Door een montuur te kiezen dat past bij jouw kleurtype krijgt je uitstraling een echte boost! Opticien An van An & Oog volgde na haar studies als optieker ook nog een studie Kleur en Stijl. Hierdoor weet zij perfect welke kleuren matchen en welke absoluut niet. Wil je dus een bril kiezen die helemaal bij je past, dan weet zij zeker raad!

Een goede bril kiezen is kinderspel bij An & Oog

De juiste bril kiezen is geen sinecure. Er zijn verschillende zaken waar je voldoende aandacht aan moet schenken, zoals bijvoorbeeld de vorm van je gezicht en je kleurtype. Een bril kiezen staat dan ook gelijk aan voldoende brilmonturen uitproberen en met elkaar vergelijken. Bij An & Oog helpen we je graag bij jouw zoektocht. 

Of het nu gaat om een leesbril die je slechts af en toe draagt, of om een bril die de hele dag op je neus staat: hij moet sowieso comfortabel zitten
Dankzij ons deskundige oog weten we immers exact waar we op moeten letten. De ideale bril kiezen was nog nooit zo simpel! In onze winkel kan je diverse brillen uitproberen. Er is tevens een privé ruimte voorzien waar je persoonlijk ontvangen wordt en in alle rust monturen kan testen. Wie wil kan bovendien ook buiten de openingsuren langskomen op afspraak. Bezoek onze winkel in Vlezenbeek (Vlaams-Brabant) of contacteer ons op info@oogvoorkleur.be of 02/569.59.50 voor meer informatie.
bril kopen een bril kiezen bril bril kiezen