Kleur- en stijlconsulente

Een hippe leesbril

Wanneer we geboren worden is onze ooglens erg flexibel. Dit betekent dat we alles perfect scherp kunnen zien, zowel veraf als dichtbij. Naarmate we ouder worden neemt deze flexibiliteit echter af. Vooral vanaf ons 40ste levensjaar krijgen onze ogen het alsmaar moeilijker om scherp te stellen op zaken die zich dichtbij bevinden, zoals een boek of een krant. Zeker wanneer je vermoeid bent krijg je dan al snel last van een wazig zicht met hoofdpijn als gevolg. Komen deze symptomen je bekend voor? Lees dan snel verder en ontdek meer over de oplossing voor jouw probleem: een leesbril!

Wanneer heb je een leesbril nodig?

Betrap je jezelf erop dat je boeken of magazines verder van je ogen moet houden om de tekst goed te kunnen lezen? Dan kan het wel eens zijn dat je een leesbril nodig hebt. Zoals je hierboven al kon lezen is dit niks om je zorgen over te maken: onze ooglens wordt nu eenmaal minder flexibel doorheen de jaren. Een leesbril zal echter een ideale oplossing vormen voor dit probleem. Hij zorgt ervoor dat je beter kan zien op een afstand van zo’n 40 à 50 cm, wat ideaal is om een boek te lezen. Bovendien hebben we bij An & Oog tal van hippe leesbrillen, zodat je er zeker en vast eentje vindt die perfect bij je past! En hoe zit het wanneer je in het zonnetje wil genieten van een goed boek en je hebt een leesbril nodig? Ook dan ben je aan het juiste adres bij An & Oog voor een trendy zonnebril op sterkte.

Betrap je jezelf erop dat je boeken of magazines verder van je ogen moet houden om de tekst goed te kunnen lezen? Dan kan het wel eens zijn dat je een leesbril nodig hebt.

Het verschil tussen een computer- en een leesbril

Zit je vaak achter een computerscherm, bijvoorbeeld voor je werk, en krijg je steeds meer moeite om de letters op het scherm scherp te zien? Of heb je snel last van hoofdpijn of vermoeide en prikkende ogen? Dan kan een computerbril soelaas bieden. Net zoals een leesbril helpt deze je om op korte afstand scherper te zien. Een computerscherm bevindt zich doorgaans echter verder van je ogen dan een boek, waardoor de werkafstand van een computerbril groter is dan die van een leesbril. Op die manier kan je duidelijk het scherm zien, maar kan je ook zonder problemen kijken naar je toetsenbord, documenten op je bureau, enzovoort. Lijken je ogen dus vooral moeite te hebben wanneer je achter de computer zit, dan is een computerbril voor jou de goede oplossing.

Of je nu op zoek bent naar een computerbril of een leesbril: bij brillenwinkel An & Oog in Vlezenbeek zit je sowieso goed voor een hippe bril op jouw maat!

Een trendy leesbril kopen bij An & Oog

Wanneer we ouder worden is het normaal dat ook ons zicht beetje bij beetje verslechtert. Onze ooglens wordt minder flexibel, waardoor het nodig kan zijn om een leesbril aan te schaffen. Heb jij eerder last van je ogen wanneer je lang achter de computer zit? Dan zal een computerbril voor jou een betere oplossing zijn. Of je nu op zoek bent naar een computerbril of een leesbril: bij brillenwinkel An & Oog in Vlezenbeek zit je sowieso goed voor een hippe bril op jouw maat!

Je kan bij ons een ogentest laten doen of je kan langskomen met een voorschrift van je opticien. Samen gaan we dan op zoek naar dé bril die jou past als gegoten. Meer weten over het gebruik van een leesbril? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen!
leesbril nodig computerbril leesbril een leesbril