Kleur- en stijlconsulente

Een computerbril of beeldschermbril

Computers maken een vast deel uit van bijna ieders leven, maar jammer genoeg is dit niet ideaal voor onze ogen. Misschien heb je dit zelf al wel gemerkt wanneer je meerdere uren per dag naar een computerscherm zit te kijken: je ogen voelen vermoeid of zelfs branderig aan, je krijgt hoofdpijn, de letters op je scherm beginnen wazig te worden, … Enkele redenen hiervoor zijn dat we te weinig met onze ogen knipperen wanneer we achter de computer zitten en dat de letters op een scherm niet zo helder zijn als op papier. Onze ogen krijgen het dus best hard te verduren! Gelukkig kan je deze problemen oplossen met een beeldschermbril of computerbril.

 

Wat is een computerbril?

“Kan ik niet gewoon een leesbril gebruiken in plaats van een computerbril?”, vraag je je misschien af. Het antwoord op deze vraag is nee: een gewone leesbril is immers specifiek afgestemd op de afstand tussen je ogen en een boek wanneer je leest, terwijl de afstand tussen je ogen en een computerscherm groter is. Bovendien is het de bedoeling dat je niet enkel je computerscherm duidelijk ziet; je moet ook zonder probleem kunnen switchen naar bijvoorbeeld je toetsenbord of papieren op je bureau. Een computerbril is perfect ontworpen om aan al deze zaken te voldoen en helpt zo om je ogen te laten ontspannen. Zowel jong als oud kunnen dan ook baat hebben bij het dragen van een computerbril, zeker wanneer je bijvoorbeeld voor je job vaak achter het scherm zit.

 

Een computerbril kopen die past als gegoten

Een computerbril moet natuurlijk goed zitten, zeker wanneer je hem elke dag meerdere uren na elkaar draagt. Wanneer je een computerbril gaat kopen doe je er daarom goed aan om voldoende monturen uit te proberen. Zo kan je testen of de pootjes van de bril niet knellen achter je oren of op je neus. Daarnaast moet jouw nieuwe computerbril er natuurlijk ook mooi uitzien en bij je passen. Bij An & Oog zal je zeker een montuur vinden naar je zin! Wij hebben een heleboel trendy en modieuze brillen in onze winkel, van eerder sober tot fris en kleurrijk. Bovendien geven wij je graag deskundige raad over welke computerbril het beste bij jou past. Op de pagina “Jouw ideale bril kiezen” ontdek je hier alvast meer over!

 

Gun je ogen rust met een computerbril

Voelen je ogen vermoeid aan na een werkdag achter de computer? Heb je vaak last van hoofdpijn en moet je extra hard focussen om een tekst op het scherm te kunnen lezen? Dan kan een computerbril of beeldschermbril de oplossing zijn voor jou. Kom zeker eens langs bij brillenwinkel An & Oog in Vlezenbeek om hier meer over te weten te komen. Je kan bij ons een oogmeting laten uitvoeren en op zoek gaan naar jouw ideale bril tussen onze diverse collecties. Met een mooie en comfortabele computerbril gun je jouw ogen de rust die ze nodig hebben! Wist je bovendien dat er ook zoiets bestaat als digitale brillenglazen? In dit tijdperk vol smartphones en tablets zijn ze voor velen een must. Je ontdekt er meer over in de tekst over de verschillende soorten brillenglazen!

bril wat is een computerbril computerbril computerbril kopen