Kleur- en stijlconsulente

Verschillende soorten brillenglazen

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe bril, dan denk je waarschijnlijk meteen aan de talloze monturen waaruit je kan kiezen. Toch verdienen ook de brillenglazen de nodige aandacht. Wist je bijvoorbeeld dat je deze volledig op maat kan laten maken? In wat volgt vertellen we je meer over deze zogenaamde brillenglazen op maat en geven we ook meer uitleg over multifocale glazen, computerglazen en digitale brilglazen.

Brillenglazen op maat

Uiteraard worden brillenglazen altijd min of meer op maat gemaakt naargelang de specifieke afwijking van jouw ogen, maar er zijn nog meer persoonlijke parameters waarop ze kunnen worden afgestemd. Op welke hoogte kijk je juist door je brilglazen? Heeft de hellingshoek van het montuur misschien een effect op je gezichtsvermogen? Hoe bevinden je pupillen zich ten opzichte van het glas? Wanneer met al deze parameters rekening wordt gehouden krijg je pas echt “brillenglazen op maat” die zorgen voor een zo zuiver mogelijk zicht. Dit wordt zowel gedaan voor unifocale als voor multifocale brillen, glazen met speciale cilinders, enzovoort.

In wat volgt vertellen we je meer over deze zogenaamde brillenglazen op maat en geven we ook meer uitleg over multifocale glazen, computerglazen en digitale brilglazen.

Multifocale brilglazen

Heb je moeite om zowel dichtbij als veraf scherp te zien? Dan zorgen multifocale brillenglazen ervoor dat je op alle afstanden opnieuw goed kan zien. Het ene deel van elk glas is namelijk gemaakt om scherp te kunnen zien op korte afstand, terwijl het andere deel je zicht verbetert op grotere afstand. Het verschil tussen de twee delen verloopt geleidelijk aan in de brillenglazen. Heb je dus een leesbril nodig maar ben je tegelijk ook verziend of bijziend, dan is een multifocale bril misschien wel iets voor jou!

Heb je moeite om zowel dichtbij als veraf scherp te zien? Dan zorgen multifocale brillenglazen ervoor dat je op alle afstanden opnieuw goed kan zien.

Computerglazen en digitale brillenglazen

Zoals de naam al doet vermoeden zijn computerglazen specifiek ontwikkeld voor mensen die lange tijd achter een computerscherm doorbrengen. Digitale brillenglazen op hun beurt zijn bedoeld voor iedereen in ons digitale tijdperk die steeds zijn smartphone of tablet in de aanslag heeft. We gebruiken deze immers op een erg korte afstand van onze ogen, waardoor onze ooglens een marathon loopt. De spieren staan constant opgespannen, wat onder andere druk veroorzaakt boven de ogen. 

Zowel computerglazen als digitale brillenglazen zijn perfect afgestemd op de afstand tussen je ogen en een computer of smartphone, zodat je ogen de nodige rust krijgen en je dus niet geteisterd zal worden door hoofdpijn of een vermoeid gevoel.

 

Jouw perfecte brillenglazen

Net zoals de brilmonturen bestaan ook brillenglazen in verschillende soorten. Multifocale glazen, computerglazen, digitale brilglazen, en ga zo maar voort! Merk je dat jouw ogen het moeilijk hebben om scherp te stellen in bepaalde situaties, aarzel dan niet om een afspraak te maken bij een oogarts of een oogmeting te laten doen bij An & Oog. Of wil je meer weten over de verschillende soorten brillenglazen en hun prijzen? Contacteer ons dan of kom eens langs in onze brillenwinkel in Vlezenbeek!

soorten brillenglazen brilglazen brillenglazen computerglazen