Kleur- en stijlconsulente

Persoonlijk kleuradvies

Wanneer het gaat over kledij en make-up is het je ongetwijfeld al wel eens opgevallen: de ene kleur zorgt ervoor dat je er fris en opgewekt uitziet, terwijl de andere kleur net het tegenovergestelde effect heeft. Daar komt nog eens bij dat niet iedereen met dezelfde kleuren goed staat; het is dus een echte ontdekkingstocht om te weten te komen wat bij je past en wat niet. Gelukkig hoeft dit geen moeilijke opdracht te zijn. Er zijn namelijk professionele kleurenconsulenten die je kunnen helpen bij het bepalen van jouw kleurtype aan de hand van je haren, je ogen en de ondertoon van je huid. Dit resulteert in een kleuradvies op jouw maat! Maar wat houdt zo’n kleuradvies juist in? Specialist ter zake An & Oog vertelt er meer over.

Een goed kleuradvies begint altijd met een kleuranalyse.

Kleuradvies op basis van je kleurtype

Een goed kleuradvies begint altijd met een kleuranalyse. Aan de hand van zo’n analyse kunnen we bepalen of je een herfst-, -winter-, lente- of zomertype bent. Binnen deze categorieën zijn er dan weer een aantal subgroepen, zodat er in totaal ongeveer 12 kleurtypes zijn. Ook bekijken we of je eerder een warm of een koel type bent, want ook dit speelt een belangrijke rol. Na de kleuranalyse komt de volgende stap in het kleuradvies: het kleurenpalet ontdekken dat bij jouw type past.

Bij elk kleurtype hoort namelijk een bepaald palet dat uit verschillende kleuren bestaat, waarvan de ene kleur nóg beter bij je zal passen dan de andere. Wanneer we dit beslist hebben is het tijd om het kleuradvies om te zetten in de praktijk. Make-up, haarkleur, kledij, juwelen, enzovoort: door het gebruiken van de juiste kleuren zal je stralen als nooit tevoren!

Wat doet kleuradvies voor je uitstraling?

Vaak beseffen mensen niet hoe belangrijk het kan zijn om de juiste kleuren te gebruiken voor hun look. Ze denken dan ook dat goed kleuradvies niet nodig is. Maar is het je nog nooit opgevallen hoe ánders iemand er kan uitzien door gewoon te veranderen van haarkleur? De juiste kleuren geven je immers meer kleur in je gezicht, doen lijnen vervagen, laten je ogen meer spreken en geven je een frisse uitstraling. Kleuren die niet bij je passen laten je gezicht er daarentegen grauw uitzien, zetten oneffenheden in de verf en zorgen voor een doffere teint. Een professioneel kleuradvies kan dus echt wel een boost zijn voor je uitstraling! Bovendien kan je alle kanten op eens je je kleurtype kent. Je kan het kleuradvies toepassen bij het kiezen van je make-up, je kledij en zelfs je accessoires.

 

Persoonlijk stijl- en kleuradvies bij An & Oog

In Vlezenbeek vind je An & Oog, een optiek die meer in zijn mars heeft dan enkel het verkopen van trendy brillen.

Zaakvoerster An volgde na haar studie als opticien namelijk ook een cursus Kleur en Stijl, zodat je bij ons ook terecht kan voor persoonlijk stijl- en kleuradvies.
Zaakvoerster An volgde na haar studie als opticien namelijk ook een cursus Kleur en Stijl, zodat je bij ons ook terecht kan voor persoonlijk stijl- en kleuradvies. Onze winkel beschikt over een aparte ruimte waar we klanten kunnen ontvangen en waar we eveneens workshops organiseren of happenings voor vriendengroepen. Of misschien wil je wel eens graag gaan shoppen samen met een kleurenconsulent? Ook dat kan! Als kleurenconsulente gaat An mee winkelen en geeft ze je stijl- en kleuradvies ter plekke, op maat van jouw budget. Wil jij je uitstraling een boost geven? Contacteer dan An & Oog op 02/569.59.50 of via info@oogvoorkleur.be.
kleurtype persoonlijk kleuradvies kleuradvies stijl- en kleuradvies